Eerstelijnspsycholoog

Als eerstelijnspsycholoog willen we kinderen en jongeren met milde tot matige psychische klachten terug in contact brengen met hun eigen krachten, zodat ze sterker in hun schoenen staan.

Iedereen maakt wel eens moeilijke periodes door in zijn/haar leven of wordt geconfronteerd met bepaalde problemen. Tijdens de gesprekken met de eerstelijnspsycholoog geven we hier aandacht aan. Langs de ene kant staan we stil bij de moeilijkheden die zich voordoen en soms lastig te overwinnen of op te lossen zijn. Hierbij wordt er onder andere gewerkt rond acceptatie en het zoeken naar een plekje voor deze ervaringen. Langs de andere kant richten we ons op de sterktes die er in het kind/de jongere aanwezig zijn. Het doel hiervan is de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren te verhogen, hoop te herstellen, waardoor ze zelf verder aan de slag kunnen en hen mogelijkheden meegeven om met (toekomstige) problemen om te gaan. Hierbij wordt er ingezet op praktische handvatten, aanpassingsmogelijkheden, veerkracht en het omgaan met emoties.

De vraag van het kind of de jongere staat centraal. Dat betekent dat we soms alleen met het kind of de jongere in kwestie werken, maar even goed dat we de ouders betrekken of zelfs dat we met het hele gezin aan de slag gaan. We handelen steeds in functie van de vraag van het kind of de jongere.

De consulten (maximum acht sessies) gaan door op verschillende vindplaatsen in Oost-Brabant. In samenspraak met de eerstelijnspsycholoog en het kind/de jongere of het gezin wordt bekeken welke plaats het meest aangewezen is. Hieronder vindt u de lijst met vindplaatsen terug.  

Leuven noord 

Holsbeek OCMW Dreef 1

Keerbergen Huis van het Kind Gemeenteplein ³0

Tremelo OCMW Baalsebaan 289

Boortmeerbeek OCMW Heverplein 112

 

Leuven centraal  

Leuven  Columbus/De Wissel Martelarenplein 13A

 

Leuven Zuid 

Oud-Heverlee OCMW Gemeentestraat 10

Herent Sociaal Huis Spoorwegstraat 6

 

Druivenstreek

Zaventem Buurthuis Mozaïek Olmenstraat 75

Tervuren  CAW/JAC Brusselsesteenweg 58

Overijse WZC De Brouwerij J.B. Dekeyserstraat 70

Kraainem/Wezembeek-Oppem Huis van het Kind Jules Adantstraat 2/4

 

Hageland 

Tienen CAW/JAC O-L-V Broedersstraat 2A

Tienen Overkop Ooievaarstraat 30

Aarschot Sociaal Huis Bekaflaan 31

Tielt-Winge Villa Gerda Haldertstraat 245

Diest Huize Sint-Vincentius Oude Baan 19

Budingen Huis van het Kind/Storzo Bungenveld 15

Landen Huis van het Kind Oscar Huysecomlaan 2