AANMELDEN
Aanmelden
Een aanmelding gebeurt door een betrokken verwijzer (vb. CAW, CLB, K&G, Huis van het Kind, OCMW…) in samenspraak met en met toestemming van het gezin en/of door het gezin zelf.
Klik hieronder op de link om doorverwezen te worden naar het juiste aanmeldformulier:
Hieronder vind je meer info over het verdere verloop na een aanmelding. Vragen over aanmeldingen kan je stellen op het nummer 016/36.36.26 tijdens onderstaande permanentiemomenten:
Maandag: 10u t.e.m. 12u
Dinsdag 13u30u t.e.m. 15u30u
Donderdag 10u t.e.m. 12u
Verloop na aanmelding voor gezinscoching
Bij de aanmelding vragen we van de aanmelder een aantal basiscriteria en praktische gegevens. We vragen de aanmelder het aanmeldingsformulier in te vullen, om ervoor te zorgen dat we de juiste gegevens en spellingswijze hebben. Het heeft de voorkeur om het formulier samen met het gezin in te vullen.
Basiscriteria die we nodig hebben om op te starten zijn:
Domicilieadres van kind/jongeren in de regio
Gezin (ouders en +12jarige) akkoord met aanmelding
Een vraag op meer dan één levensdomein, waarbij er zeker één vraag draait rond (een van de) kinderen.
Er is een kind/jongere -25j aanwezig in het gezin of een kindje op komst
Aanmelder heeft de zorgen doorsproken met het gezin
Praktische gegevens:
Voornaam en naam aangemelde kind
Geslacht
Geboortedatum
Aantal kinderen in het gezin
Contactgegevens en bereikbaarheid gezin (telefoonnummer en adres)
Contactgegevens en bereikbaarheid aanmelder
Betrokken hulpverlening
Staat gezin ergens op een wachtlijst
Taal van het gezin en noodzaak tolk
Aantal kinderen in het gezin
De onthaalmedewerker neemt binnen de 30 dagen contact op met het gezin. Gelieve daarom als aanmelder en gezin binnen de 30 dagen beschikbaar te zijn na de aanmelding.
Samen met gezin organiseren we het onthaalgesprek. We denken hierbij na over wie kan uitgenodigd worden en waar het gesprek kan doorgaan.
Het onthaalgesprek heeft als functie breed mee na te denken over de noden, wensen en hulpvragen van alle gezinsleden en tevens na te gaan welke (lokale) initiatieven in het hulpverleningslandschap eventueel aansluiten bij de vraag van het gezin. Blijkt er na dit gesprek nog steeds een vraag te liggen voor een ondersteunend traject van een gezinscoach, dan volgt er een bespreking op het onthaalteam.
Telefonisch of via mail brengen we de aanmelder op de hoogte dat de aanmelding voldoet aan de criteria en brengen we deze op de hoogte van de volgende stappen:
We verwachten dat de aanmelder zijn bezorgdheden deelt met het gezin
We informeren aanmelders dat we zelf met het gezin contact opnemen en met hen bekijken wie aanwezig zal zijn op het onthaalgesprek.
We koppelen aan de aanmelder terug of de vraag van het gezin geregistreerd wordt als onthaaltraject, ondersteunend gezinscoachtraject of we het gezin doorverwezen hebben.
Verloop na aanmelding voor eerstelijnpsycholoog
De eerstelijnspsycholoog neemt daarna contact op met de aanmelder om de vraag verder te verhelderen. Indien het een goede vraag blijkt voor de eerstelijnspsycholoog wordt het gezin (ouders/jongere/kind) gecontacteerd om een eerste gesprek te plannen binnen de 30 dagen.
Richtvragen die je kunnen helpen bij het doen van een aanmelding voor ELP vind je terug in het document onderaan.
De gesprekken gaan door op verschillende vindplaatsen verspreid over Oost-Brabant. In samenspraak met de eerstelijnspsycholoog en het gezin wordt bekeken welke plaats best past. Deze vindplaatsen vind je hier terug.